Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand Juli

In juli moet de tuin gesproeid worden. Met de warmte komt ook het ongedierte weer te voorschijn. Bladluis wil nog wel een te bestrijden te zijn door lieveheersbeestjes op de plant te zetten (zij leven van bladluis).

Tuintip 1: Sproeien

Het is juli en de temperatuur kan in deze maand wel oplopen tot 30 graden of meer. Uw planten kunnen erg te lijden hebben van de warmte!

Sproeien, sproeien en nog eens sproeien is wat je moet doen. Het sproeien kunt je het best 's avonds doen. Op dit tijdstip wordt er in de huishoudens relatief minder water gebruikt en heeft je meer waterdruk. Ook is het beter voor het algehele waterverbruik. Het waterverbruik in de provincie wordt zo stabiliseert. Natuurlijk mag je best jouw planten overdag wat bewateren. Vooral de potplanten kunnen met de hitte tussendoor wel een extra slokje gebruiken. Houdt ook jouw rozen goed in de gaten en knip de dode bloemen weg, dit geeft jouw plant direct een fris aanzien.

beregening installatie

Tuintip 2: Bladluis

Met de warmte komt ook het ongedierte weer te voorschijn. Bladluis wil nog wel een te bestrijden te zijn door lieveheersbeestjes op de plant te zetten (zij leven van bladluis). Wilt je wat drastischer te werk gaan, gebruik dan een ecologisch product zoals bijvoorbeeld Spruzit. U spuit dit op de planten en de luis vedwijnt. Spruzit is onschadelijk voor bijen en is het oudste middel dat in voor EKO-keur geteelde gewassen mag worden gebruikt. Schildluis, dopluis, wolluis en spint zijn moeilijk te bestrijden insecten, de biologische bestanddelen van Pantenol zijn op basis van parafinne olie en dringen door de beschermende laag rondom de insecten heen en maakt op biologische wijze een eind aan het insectenprobleem. U kunt dit product op alle hardbladige planten gebruiken zoals b.v. een laurier, een fruitboom en alle heesters in jouw tuin.

Wilt je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter