Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand Oktober

In oktober kunnen de bloembollen weer geplant worden. Verder dient er aandacht voor bemesting en snoeien te zijn.

Tuintip 1: Bloembollen planten

Is het de tijd om bloembollen te planten. U heeft er vast al meer over gelezen,maar toch hebben we weer wat leuke en vooral praktische tips. De beste plek voor jouw bollen is in de border tussen de vaste planten. Maar door de mooie nazomer kunnen wij ons voorstellen dat je de borders nog niet winter klaar heeft gemaakt, dat is voor de bollen nog niet erg want je kan ze het hele najaar nog planten. U kunt jouw bollen in groepjes planten of allemaal bij elkaar zodat er een veld bloemen ontstaat Het geeft een vrolijk lente beeld als je diverse soorten en kleuren door elkaar plant. De bloemen komen dan in verschillende hoogten en modellen op. Kleine bollen kunt je ook goed uitstrooien en dan planten waar ze neer gevallen zijn. Let wel…. U plant de bol altijd twee maal zo diep als de bol hoog is!! De eerste bollen bloeien al in Januari/Februari. Zoals de sneeuwklok en de winterakoniet.

Tuintip 2: Op jouw terras

Voor op jouw terras of balkon kunt je bollen makkelijk in potten planten. Leg eerst wat scherven over het gat in de bodem. Let trouwens wel op dat je een pot heeft die niet stuk kan vriezen, want je moet de pot namelijk gewoon de hele winter buiten laten staan. Bij strenge vorst kunt je de pot wat extra beschermen met wat jutte eromheen of ‘m op een wat beschut plekje te zetten. Hou goed in de gaten dat de aarde niet te droog word en geef af en toe een scheut water.. Een leuk idee is om de bollen in laagjes te planten. Met verschillende bollen zodat ze naar elkaar bloeien, de laatst bloeiende. Onderin de pot en de vroegst bloeiende boven in de pot. Vroegbloeiers zijn sneeuwklokjes,winterakoniet,krokus. Maart/april;narcis, blauwe druif, tulp, hyacint,scilla, kievietsbloem. Mei/juni tulp en de sierui.

Tuintip 3: Bemesten in het najaar

Als de meeste mest stoffen zijn uitgewerkt zal het gras stoppen met groeien. De winterperiode maakt dat het gras heel wat heeft te verduren. velen denken niet meer aan bemesten van jouw gazon, maar dat is toch van groot belang om de volgende redenen

  • het najaar is een ideale periode voor mosontwikkeling, door vocht en uitspoeling wordt de grond zuurder en dat is ideaal voor mossen
  • door uitspoeling van mest stoffen verarmt de grond waardoor de grassen zonder voeding zitten
  • mossen worden sterker en winnen de strijdt en daardoor meer mos in het voorjaar
  • sterkere gras velden herstellen sneller na een harde winter periode als er veel opgelopen is.

Tuintip 4: Snoeien

Pruimen mogen evenals andere steenvruchten niet in de winter worden gesnoeid omdat de kans op infectie met fatale loodglans schimmel zeer groot is. De gunstige snoeiperiode voor deze bomen is in de nazomer, wanneer de sapstroom over zijn hoogtepunt is, maar nog voldoende voor een snelle overgroeiing.

Wilt je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter