Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand April

In april kan er aandacht zijn voor verticureren en bemesten. Wellicht willen de kinderen de tuin weer in en let op de slakken!

Tuintip 1: verticureren, bemesten

Het weer wordt zo langzamerhand wat aangenamer. De lente start op en we krijgen weer zin om de tuin aan te pakken, het gazon aanharken of bij mos goed verticuteren en bemesten. Ook moeten we de vijver onder handen nemen. Al het blad verwijderen en met een rubberen hark de bodem aanharken zodat ook daar de bladresten verwijderd zijn. Op deze manier komt er weer zuurstof in het water.


De plantvakken werken we met de cultivator en bemesten. Ook daar halen we de dorre bladeren en losse takjes weg. In de tuincentra zijn voor een paar euro's vaste planten te koop die je nu kunt planten en waar je de hele zomer plezier van hebt. Nog even wachten met het kopen van een-jarige tot de ijsheilige. We wachten nog even met het snoeien van de heesters tot het wat warmer is en ze uitgebloeid zijn.. je begrijpt het al..... Begin April is "de" tijd om jouw tuin een opfris beurt te geven.

Verticuteren Gazon in Drenthe

Tuintip 2: Kinderen in de tuin

Ook kinderen vinden het leuk om in de tuin te wroeten. Geef jouw kind een eigen stukje tuin of als je geen tuin hebt een aantal potten op het balkon waarin het zelf plantjes kan poten of zaaien. Er moet natuurlijk wel op de plantjes gepast worden, ze hebben water en voeding nodig. Met een eigen gietertje vinden kinderen het heel leuk om de plantjes water te geven. Voeding geef je door wat mest te strooien of mesttabletten bij de planten te stoppen.

Tuintip 3: Slakken

Veel mensen klagen over slakken maar wist je dat slakken de opruimers van de tuin zijn? Ze eten voornamelijk zieke en rottende bladeren. Helaas lusten ze op z’n tijd ook wel een hostablad of andere sappige plant. Hiervoor bestaan natuurlijke bestrijdings middelen die niet schadelijk zijn voor jouw kinderen en huisdieren. In dit natuurlijke product zit ferrifosfaat, een stof die in de bodem wordt omgezet tot voeding voor de planten. Strooi de korrels 's avonds omdat slakken 's nachts het meest actief zijn. Als een slak ervan eet trekt hij zich terug in de grond en gaat dood. Er blijven dus geen dode slakken of slijmresten achter.

Wilt je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter