Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand februari

In februari verdienden de clematissen aandacht, maar ook jouw vijver en bestrating.

Tuintip 1: Clematissen

Laat-bloeiende clematissen moeten eind van de winter gesnoeid worden. Hierbij verwijdert je drastisch al het oude hout tot ongeveer een halve meter boven de grond. Vroeg-bloeiende clematissen (montana) bloeien op het oude hout en mogen pas na de bloei worden gesnoeid. Weet je niet of het een vroeg of een laat bloeiende clematis is, dan snoeit je naar de bloei.

Tuintip 2: Vijver

Om van de zomer een heldere vijver te hebben moet je nu al de vijver ontdoen van slib want dit is de voedingsbodem van algen. Dit kan met een "biologischestofzuiger " bio oxydator.

Tuintip 3: Bestrating

Het verzakken van Uw tuin en zeker de bestrating is iets wat bij alle tuinen in Nederland voorkomt. Eens in de +/- 10 jaar is ook jouw tuin aan de beurt. Voor de bestrating gaat je als volgt aan het werk: - Alle bestrating moet eruit en je gaat een nieuwe zandlaag brengen (1 mtr3 per 10 mtr. zorgt voor een ophoging van 10 cm). - De zandlaag dient aangetrilt te worden voor dat je opnieuw gaat straten. - Na het bestraten weer aftrillen. op deze manier is de bestrating goed ingeklonken en kan weer jaren mee.

Bestrating laten aanleggen

Tuintip 4: Ophogen

Ook de grond gedeeltes van jouw tuin dienen opgehoogd te worden. een klus die spierkracht vergt en met valstrikken.

Let erop dat je de ondergrond en de nieuwe grondlaag altijd mengt.

De meeste bomen en planten verdragen het niet als hun wortels en stammen bedolven worden onder een halve meter grond.de planten moeten dus voordat je aan de slag gaat verwijderd en weggezet worden in kisten of potten.

Veel oude struiken komen niet goed door een verplanting heen. Ze gaan niet dood, maar groeien daarna niet goed meer. Het is dan beter om de harde beslissing te nemen en ze te rooien, en na het grondwerk nieuwe te planten.

Tuintip 5: Na de vorst en sneeuw

Breng na de vorst- en sneeuwperiode losjes met de hand wat compost aan rond de planten en werk dat voorzichtig door de bovenlaag. De knoppen van de bollen en vaste planten groeien erg ondiep, dus pas op dat ze niet beschadigen. Ook kunt je nu al beginnen met biologische bemesting, deze meststoffen zijn te koop in granulaat vorm zodat je het makkelijk kan verwerken. Biologische meststoffen zijn langzaam werkend en hebben dus een lange werking.

Wil je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter