Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand juni

In juni moeten de hagen maar ook veel planten onderhouden worden. Snoeien is noodzakelijk

Tuintip 1: Snoeien van hagen

Juni is de ideale maand voor het knippen van de hagen. Zorg ervoor dat de haag niet te hoog en/of te breed word, anders wordt hij kaal van binnen. Een goed gesnoeide haag is smal van boven en breder nar onderen toe. Zo krijgt het onderste gedeelte van de haag ook voldoende licht. Een te ver uitgegroeide haag is weer goed te corrigeren door hem rigoureus te snoeien. Hij loopt dan in de loop van dit jaar weer goed uit. Een haag word vaak vergeten te bemesten, en ook heeft een haag vaak aan een kant bestrating waardoor al het voedsel verdwijnt in de zand laag onder de bestrating. Daarom is het verstandig een haag extra mest te geven.Want een mooie haag siert de tuin.

Tuintip 2: Snoeien van planten

De borders beginnen nu ook goed vol te groeien dus nu kan je de planten die overheersen voorzichtig terug knippen en op de kale plekken een jarige inplanten. Ook de planten die opgebonden dienen te worden moeten nu worden begeleid. Vroeg bloeiende clematissen, forsythia's,narcissen, Deutzia's, weigelia's moeten nu worden teruggesnoeid voor de bloei voor volgend jaar. Ook kan je nu nog goed je tuin bemesten om je tuin in de volle bloei te krijgen en te houden.

Wil je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter