Pagina wordt geladen ...
bel ons Vrijblijvend advies? Bel 0528 354 196
Gratis advies aanvragen
zoeken

Tuintips voor de maand Maart

In maart kan er aandacht zijn voor de schutting, de afrastering, het hekwerk. Maart is bij uitstek ook geschikt voor bodemverbetering.

Tuintip 1: Het plaatsen van een schutting

Meet de totale lengte van jouw tuin waar de schutting moet komen te staan deel deze door 1.87 mtr voor het plaatsen van een standaard schutting deel Deze is altijd 1.80 x 1.80 plus 7 cm voor een paal van 7x7 cm. Zo weet je hoeveel schuttingen en palen je moet aanschaffen.Trek vervolgens een strakke lijn en boor vervolgens met een grondboor ( te huur bij tuincentra en verhuur bedrijven) een gat van +/- 1.20 mtr diep. Plaats een paal in het gat en stort het gat dicht met zand en spoel het aan met een gieter water. Dit zand is omdat het goed verdicht en ook omdat het water snel wegloopt zodat de paal niet altijd nat staat,om de levensduur van de palen te verhogen. Zet de palen met een waterpas recht en boor vervolgen het driehoeksbeslag in de paal vast. Hang dan de schutting vast aan de palen.de boven kanten van de palen kan je later eraf zagen om het mooi waterpas te maken.

Schutting plaatsen

Tuintip 2: Bodem verbeteren van een nieuwe tuin

Het is zeer raadzaam om de tuin diep door te spitten met de hand of met een kraantje die je bij ieder grond bewerkingsbedrijf of hovenierbedrijf kan in huren. Tijdens dit spitten moet je compost rijke grond toevoegen zodat de grond een goed bodem leven krijgt. Deze grond kan gemaakt zijn van versnippert tuinafval. Als de grond is door gespit en de grond er goed doorheen zit dan kan er Terra Vertiel door de grond gewerkt worden,dit is een product in korrelvorm dat nieuw leven in de bodem aanbrengt. Terra Vertiel is effectief bij het opheffen van de gevolgen van een dichtgeslagen bodem (bouwverkeer). Terra Vertiel moet je zeker niet zien als bemesting, want dat moet je hierna doen zodat de planten genoeg voeding krijgen om te groeien.

Wil je meer tips voor jouw tuin voor het gehele jaar? Kijk dan op onze tuinkalender met tal van tips over tuinonderhoud.

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen?

Wij geven je een gratis, betrouwbaar en deskundig advies

Ja, ik wil contact

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Mis geen enkele nieuwsbrief en meld je gratis aan!

* Jouw e-mailadres wordt alleen voor onze mailing gebruikt

aequor hoveniersbedrijf drenthe voor bol en bbl
sitemap | contact | privacy | website bouw dotsolutions
youtube pinterest googleplus facebook linkedin twitter